top of page
Graviditet

Som gravid er evnen til å kjempe mot infeksjoner dårligere. Hvis kunden ikke pleier huden riktig etter tatoveringen, kan det lett oppstå infeksjoner, og antibiotika må ofte til for å ta knekken på den. 

Under svangerskapet bør man unngå ”unødvendige” medisiner, antibiotika inkludert.

Særlig er det første trimesteret en kritisk fase i fosterets utvikling, og enhver unødvendig eksponering av kjemiske stoffer bør unngås. Fosteret kan også reagere på mors smerte og sannsynligvis bli stresset av det. Vann i kroppen, som er et vanlig problem under svangerskapet, kan ha uventet effekt på tatoveringen, og ødelegge motivet etter endt svangerskap.

Vi vil aldri tatovere noen som er gravid, og vi anbefaler på det sterkeste at man venter til etter fødsel og eventuell ammeperiode med å ta tatovering.

AMMING

Det finnes ikke noe forskning som tilsier at det er noe problem å ta tatovering mens man ammer, men så er det heller ikke gjort særlig mye undersøkelser på dette. Barn er som regel mer følsomme de første 6 ukene. Det er en risikofaktor for infeksjoner og høyt adrenalin-nivå som kan hemme melkeutdrivningsrefleksen.

Basert på denne informasjonen anbefaler vi at man venter med å booke time til man er helt ferdig med amming.

Informasjonen er hentet fra NTU(norsk tattoo union) sine nettsider for medlemmer.

bottom of page